Het kloonbier

 

 

Het ONK2021 kloonbier is IJwit van Brouwerij ’t IJ!

 

Als organisator van het ONK, was het voor Amsterdamse Brouwvereniging De Bierkaai niet meer dan logisch om dit jaar een Amsterdams bier als kloonbier te kiezen. En wat dan beter dan een bier van de oudste speciaalbier brouwerij van de stad?

 

Al 17 jaar is IJwit een van de populairste bieren van Amsterdam en zeker in de zomer is het inmiddels niet meer van de terrassen weg te denken. Een stevig witbier dat gevaarlijk lekker doordrinkt. Licht troebel, mooi goud van kleur en met een zachte schuimkraag. De toevoeging van korianderzaad en citroen zorgt voor licht kruidige en citrusachtige tonen. Door de fijne licht zoete afdronk is de IJwit een geweldige dorstlesser.

 

Dus scoor een flesje IJwit, analyseer hem (en vergeet niet te genieten), probeer hem zo goed mogelijk te klonen en wie weet word je de winnaar van de Kloonklasse van het ONK2021!

 

Want dat terrasweer lijkt dan nog ver weg, maar als je nu begint met brouwen is dat heerlijke witbiertje mooi op tijd klaar voor het eerste lentezonnetje. Veel brouwplezier en probeer niet alles zelf op te drinken 😉

 

LET OP

In tegenstelling tot veel bieren van Brouwerij ’t IJ is IJwit wél gepasteuriseerd. Wil je het karakteristieke huisgist graag opkweken, dan heb je de grootste kans van slagen met een flesje Natte of PaasIJ.